Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tom Felton

2010.11.02

 

Magánélet
Felton egy négygyermekes család legfiatalabb tagjaként született 1987-ben Londonban. Jelenleg is szüleivel és három idősebb testvérével él Surrey-ben. Pályája gyakorlatilag hét évesen kezdődött, mikor a templomi kórusban kezdett énekelni. Tizenegy évesen halászként is "dolgozott". Tom iskolai tanulmányait a West Horsley's Cranmore iskolában kezdte, majd 13 évesen a középiskolai tanulmányait a Howard of Effingham iskolában folytatta lakhelyén Surrey-ben.
 
2003-ban Tom és bátyja, Chris, Joe Babit-tel dolgoztak együtt New York-ban a 6. utcai St. Lawrence szervezettel, akik a hátrányos helyzetű családok megsegítésén munkálkodnak. Felton kedvenc hobbija a horgászat és azt tervezi, hogy halászatmenedzsmentből szerez képesítést a Sparsholt College in Winchester-ben, ahová évekkel ezelőtt a bátyja is járt. A horgászaton kívül is nagy sportrajongó, szereti a kosárlabdát, a labdarúgást, a görkorcsolyát és a jégkorongot, valamint nagy krikett rajongó. Érdekesség, hogy a brit The Sun egyik riportere kiderítette, hogy Tom távoli rokona Nataniel Felton-nak, aki 1692-es Sálemi perek alatt az egyik tanú volt.
 
 Karrier
Színészi pályája reklámfilmekkel kezdődött, amikor több, mint 400 gyerek közül választották egy szerepre. Egy másik reklám szerződésnek köszönhetően jutott el New Yorkba, ahol a Barclaycard reklámarca volt. 1995-ben ő kölcsönözte a hangját egy angol televíziós sorozatban, a Bugs and landedben James-nek. 1997-ben jött el az igazi áttörés, mikor megkapta Peagreen Clock szerepét a Csenő manókban. 1999-ben Hollywood is felfigyelt rá, mikor szerepet kapott Jodie Foster mellett az Anna és a király című filmben. 2001 őszén pedig végleg berobbant a köztudatba, amikor a nagysikerű Harry Potter filmben ráosztották a negatív főszerepet, Draco Malfoy személyében. Érdekesség, hogy először Ron Weasley szerepére ment meghallgatásra, de a producerek végül úgy döntöttek, más karakter illik hozzá. Felton az eddigi összes Potter filmben szerepelt, és helyenként elvállal egy-egy epizódszerepet más filmekben is.
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 16885
Hónap: 189
Nap: 3